İçerik

Değerli ASBÜ Personeli ve Öğrencileri,

Bildiğiniz üzere Eduroam Kablosuz Ağ Yayını Üniversitemizde kurulmuştur. Yayının aktif hale getirilmesiyle birlikte, üniversitemiz eduroam (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) Konfederasyonunun da üyesi olmuştur.

Bu üyelikle birlikte, eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurtiçi, yurtdışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan – üniversitede kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak o kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilecektir. Aynı durum, eduroam üyesi olan kurumlardan üniversitemize gelen yabancı konuklar için de geçerlidir. Bu konuda daha detaylı bilgiye ve üye kuruluşlar listesine, www.eduroam.orgwww.eduroam.org.tr ve http://eduroam.asbu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Eduroam bağlantısını daha etkin kullanabilmek ve yaygınlığını arttırmak için 04.12.2019 tarihinden itibaren Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sunulan Asbu_Personel ve Asbu_Ogrenci kablosuz yayınları hizmetten kaldırılacaktır. Kablosuz internet hizmeti için Dünya çapında öğretim kurumlarında geçerli olan Eduroam yayını kullanılabilecektir. Herhangi bir sıkıntı yaşamamanız için gerekli ayarlamalarınızı yapmanızı önermekteyiz. Eduroam bağlantısının nasıl yapılacağına dair kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili problem yaşamanız ya da destek istemeniz halinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan aşağıdaki kişilerle iletişim kurabilirsiniz.

Ali Eren (4487)

Fatih Dağdelen (4482)